Kanalisering

Kanalisering av RF-signaler används för att extrahera specifika signaler ur en bredbandig signal. Våra kanaliseringslösningar erbjuder hög flexibilitet och prestanda.

Spektrumövervakning och signalanalys har många applikationsområden, både civila och militära. Då trådlösa teknologier blir allt vanligare blir signalerna fler och fler. Genom att använda bredbandiga mottagare och digital kanaliseringsteknik är det möjligt att enbart använda en mottagare men ändå kunna analysera tusentals kanaler.
Vi erbjuder våra kunder både körklara kanaliseringssystem, som strömmar de extraherade kanalerna via UDP, samt toolkits som ger användaren möjlighet att bygga in kanalisering i sina egna system. Mer information om våra produkter finns i filmklippet och våra produktblad för respektive produkt nedan.


Produkter

 

NC-10 FlexRIO Channelizer

NC-10 FlexRIO Channelizer

 

NC-10 FlexRIO Channelizer

NC-10 är ett kraftfullt FPGA-baserat toolkit för kanalisering som gör det möjligt för LabVIEW användare att integrera kraftfull kanalisering i sina egna applikationer. Med NC-10, som drivs av tekniken ChannelCore Flex från RFEL Ltd., kan du i realtid extrahera upp till 1024 kanaler och strömma dem för vidare bearbetning. Med hjälp av det lättanvända API:t kopplar du ihop din RF-källa med NC-10 och kan sedan strömma den kanaliserade datan för vidare bearbetning.

Systemet är väldigt flexibelt och till skillnad från många andra kanaliseringsmetoder kan du individuellt ställa in varje kanal för sig avseende:

  • centerfrekvens
  • samplingsfrekvens (bandbredd)
  • förstärkning
  • val av filter
  • på/av

Du kan kombinera smalbandiga och bredbandiga kanaler och även överlappa kanaler. Kanalerna kan konfigureras om under drift utan att påverka de andra kanalerna.

Mer info om produkten hittar du under fliken “Resurser”.

Dessutom inkluderar FlexRIO stöd för USRP-2955

NC-10 finns tillgängligt antingen via National Instruments programvaruportal LabVIEW Tools Network som mjukvarupaket, eller som ett paket med FPGA-kort samt mjukvara köpt direkt från Novator Solutions.

Paketet innehåller:

  • NC-10 Channelizer (en licens)
  • National Instruments PXIe-7975R eller PXIe-7976R FlexRIO FPGA
  • Tryckt manual
  • Ett års gratis support och uppdateringar av programvaran

Pris: 21 600 euro


 

NC-10 Channelizer for USRP

 

NC-10 Channelizer för USRP

NC-10 för USRP är en kanaliserare för Ettus och National Instruments USRP-2955 plattform med 4 x 80 MHz RF-ingångar. NC-10 channelizer ett kraftfullt FPGA-baserat verktyg för alla programmeringsspråk med exempel i LabVIEW, C, Python och Matlab för integrering av kraftfull kanalisering i egna RF applikationer. Med NC-10 USRP, som drivs av tekniken ChannelCore Flex från RFEL Ltd., kan du i realtid extrahera upp till 512 kanaler fördelat över 4×80 MHz.

Systemet är väldigt flexibelt och till skillnad från många andra kanaliseringsmetoder kan du individuellt ställa in varje kanal för sig, avseende:

• centerfrekvens
• samplingsfrekvens (bandbredd)
• förstärkning
• val av filter
• på/av.

Du kan kombinera smalbandiga och bredbandiga kanaler och även överlappa kanaler. Kanalerna kan konfigureras om under drift utan att påverka de andra kanalerna.
Förutom att kanalisera från 4 x 80 MHz RF-ingångar, erbjuder vi våra kunder möjligheten att själva implementera direction finding och beamforming då plattformen möjliggör noggrann fasmatchning och tidssynkronisering av inkommande RF-signaler.

USRP-2955 väger 1,6 kg och har måtten 26.67 x 4.06 x 21.84 cm. Den drivs med 9-16 V DC och har en effektförbrukning på mellan 38-44 W beroende på typ av applikation.

Mer info om produkten hittar du under fliken ”Resurser”.

Dessutom inkluderar NC-10 stöd för FlexRIO


 

NCR-2000 Channelizer Server

NCR-2000 Channelizer Server

 

NCR-2000 Channelizer Server

NCR-2000 är en kraftfull och stabil server för kanalisering. Den använder bredbandsmottagare för att fånga upp radiosignaler och digital signalbearbetning för att därefter plocka ut upp till 1024 signaler per mottagare. De uppfångade kanalerna strömmas sedan till externa processnoder för vidare analys eller uppspelning av demodulerat ljud.

NCR-2000 kan konfigureras för att hantera två separata och individuellt inställbara mottagare som täcker ett stort frekvensområde.

Du styr NCR-2000 med TCP/IP-kommandon och servern kan enkelt integreras i en mängd olika systemmiljöer. Data som kanaliseras strömmas via UDP och kan tas emot av vanliga datorer.

Mer info om produkten hittar du under fliken “Resurser”.