MÄTSYSTEM

Automatiserade Testsystem

 

AUTOMATISERADE TESTSYSTEM

MÄTSYSTEM

Novator Solutions utvecklar användarvänliga mätsystem som kan mäta alla typer av elektriska, mekaniska eller fysikaliska beteenden.

 

Novator Solutions

MÄTSYSTEM

Novator Solutions LabVIEW Konsulter är experter på att utveckla användarvänliga mätsystem som kan mäta alla typer av elektriska, mekaniska eller fysikaliska beteenden. Vi har gjort det till alla olika branscher i över 30 år. Våra konsulter har levererat skräddarsydda mätsystem för användning såväl internt i utvecklingsarbete eller verifieringstester, som externt som en del av våra kunders slutprodukter.

Kontakta oss idag och kom igång med hjälp av våra LabVIEW och TestStand Konsulter.

 

LabVIEW Mätsystem

Systemen används för mätning av allt från elektriska och mekaniska utrustningar och maskiner, till miljöfenomen som vattennivåer och väderförhållanden.

Vi programmerar i LabVIEW och använder oftast modulär mätutrustning från National Instruments för att erbjuda kostnadseffektiva och flexibla kvalitetslösningar. Vi är dock vana att integrera mätutrustning från andra tillverkare eller kunders egenutvecklade utrustning. Alltid med ledorden att ett bra mätsystem ska vara ett hjälpmedel och aldrig ett hinder.

Se gärna våra referenser för större projekt våra LabVIEW experter har gjort, och tveka inte att kontakta oss för mindre uppdrag.

Automatiserat mätsystem

Vanliga problem med mätsystem 

“Mätsystemet är svårt att hantera”

Många mätsystem är skrivna av den person som senare ska använda dem, men system brukar leva längre än man först tror. Vi är vana att göra system som andra ska använda. Därför tvingas vi automatiskt göra användarvänliga och intuitiva gränssnitt. Sen är det skillnad på vad en kollega, en tränad operatör eller en slumpvis person på gatan kan förväntas förstå, och därmed hur mycket tid som bör investeras i det. Vi hjälper er hitta rätt nivå.

 

“Mätningen fungerar bra, men rapporterna är svårtolkade eller kräver mycket efterarbete”

Ett mätsystem har sällan ett värde i sig, utan det är datan det genererar som är det värdefulla. Om ni har ett önskat format för datan så kan vi programmera systemet att skapa detta automatiskt. Om ni inte har det så ger vi gärna råd om bästa sättet att hantera er data, både för att få snabba svar, men också för att kunna gå tillbaka till mätningar flera år senare.

 

“Konfigurationen av mätsystemet tar mer tid än själva mätningen”

Vi kan oftast programmera ditt system att automatiskt hämta konfigurationsparametrar för mätutrustning, antingen från senaste körning, eller från en databas. Det spar både tid, samt gör mätvärdena mer tillförlitliga.

 

“Vi behöver hjälp med utvecklingen, men kan inte släppa kontrollen till ett konsultbolag”

Ni får själva välja hur aktiv roll ni har i utvecklingen av systemet. Om ni har erfarenhet, eller planerar att utbilda er, inom LabVIEW-utveckling så diskuterar vi gärna arkitekturen och utvecklingsdetaljer med er löpande. Vi är måna om goda och långa relationer med våra kunder, och att de alltid ska ha möjlighet att driva utvecklingen vidare på egen hand. Det är aldrig enkelt att göra svåra saker, men LabVIEW är ett av de programmeringsspråk som har den kortaste startsträckan. Till det finns också standardiserade kurser som erbjuds både online och i klassrum. Kunden äger också alltid källkoden, så ni kommer alltid att ha möjligheten att själva ta full kontroll över vidareutvecklingen.

 

“Ett nytt mätsystem vore bra, men vi kommer aldrig få budget för att utveckla det”

Ett undermåligt mätsystem stjäl tid från de anställda och medför risk för handhavandefel som kan leda till att mätningar behöver göras om. Även detta är en kostnad. Se vår artikel för hur vi tycker att kostnader för testsystem skall beräknas och värderas. Struktur och lång livstid är extra viktigt för mätsystem som används i strukturerad testning, men det mesta är direkt applicerbart på mätsystem i dynamiska utvecklingslabb också.

 

Kontakta oss för att diskutera hur ditt mätsystem kan bli ett verktyg och inte ett hinder.

Ring +46 8-622 63 50 eller mail henrik.ulfhielm[at]novatorsolutions.se

KATEGORIER

COMINT

At ultrices mi tempus imperdiet nulla malesuada
pellentesque. Scelerisque felis imperdiet
proin fermentum leo. Ultricies lacus sed turpis
tincidunt id.

RECORDING

At ultrices mi tempus imperdiet nulla malesuada
pellentesque. Scelerisque felis imperdiet
proin fermentum leo. Ultricies lacus sed turpis
tincidunt id.

CUSTOMIZED SOLUTIONS

At ultrices mi tempus imperdiet nulla malesuada
pellentesque. Scelerisque felis imperdiet
proin fermentum leo. Ultricies lacus sed turpis
tincidunt id.

KONTAKTA OSS

Har du frågor om mätsystem? Tveka inte att kontakta oss per telefon, e-mail eller genom att fylla i vårt kontaktformulär. Vi ser fram emot att få diskutera era mätutmaningar.

+46 8-622 63 50
henrik.ulfhielm@novatorsolutions.se